Egy lábasba olajat öntünk, ezen megpároljuk a tisztított és karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, valamint az apró kockákra vágott krumplit. Amikor a zsiradék már aranyszínű, felöntjük kb. 1,5 l vízzel.
Forráskor beletesszük a zöldborsót, a májgaluskát és az ételízesítőt. Készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmell.
Csak "zsenge" mirelit, vagy az első piaci megjelenésekor friss zöldborsóból készítsük, ebben az esetben hüvelyesen is tegyünk a levesbe, ami fogyasztható, puha és édes. Továbbá a nyári időszakban a fiatal velőborsóval, és galuska helyett csirke hússal is készíthetjük. Gyors, könnyen elkészíthető, ízletes leves. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!