Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsókrémleves diós bazsalikompestóval

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A leveshez egy lábasban felhevítjük a vajat, és megpároljuk rajta a meghámozott, felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót  és a meghámozott, apróra felkockázott burgonyát. Összeforgatjuk, majd felöntjük az alaplével. Fedő alatt, közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket kb. 20 perc alatt. Botmixerrel vagy turmixgépben krémesre törjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  2. A pestóhoz késes aprítóba tesszük a megmosott bazsalikom letépkedett leveleit, a pirított diót, a meghámozott fokhagymát és az olívaolajat. Megsózzuk, majd pürésítjük.
  3. Egy száraz serpenyőben megpirítunk egy kevés apróra vágott diót. A levest a bazsalikomos pestóval díszítve és pirított dióval megszórva tálaljuk. 

Megjegyzés

A receptet a 2021. február 16-án megjelenő Mindmegette magazinban is megtalálod. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss