Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai spagetti - a klasszikus recept

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük. Az olajon sárgára pirítjuk a hagymát, rátesszük a húst, megszórjuk a sóval, a borssal, a bazsalikommal és az oregánóval. Addig kevergetjük, míg fehéredni kezd, ekkor felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk a répát és a zellerszárat, felöntjük egy kevés vízzel, hogy a megszokott állagnál hígabb szaftot kapjunk. Fedő alatt, alacsony lángon 1 órát főzzük.
  2. Öt perccel a főzési idő letelte előtt belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadunk pár csepp édesítőt (vagy egy-két csipet cukrot). Amikor kész, megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük.
  3. Közben kifőzzük a spagettit, a csomagoláson található utasítás szerint, és lereszeljük a sajtot. Tálaláskor egy adag tésztát a tányérra teszünk, rákanalazzuk a szószt, és megszórjuk sajttal.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss