Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb töltött paprika

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A töltött paprika elkészítéséhez a rizst félig megfőzzük, majd félretesszük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük. Ha már nem túl forró, kézzel hozzákeverjük a darált húst és a rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és megtöltjük a töltelékkel.
  4. A paradicsomos szószhoz a hagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk egy kevés zsíron vagy olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsompürét, felhígítjuk a vízzel, beletesszük a zellerzöldet, és megsózzuk, megborsozzuk.
  5. Végül a paradicsomos lébe tesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megpuhul.
  6. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A LEGFINOMABB TÖLTÖTT PAPRIKA:


Ezek is érdekelhetnek

Friss