Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb töltött paprika

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A rizst félig megfőzzük, majd félre tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük. Ha már nem túl forró, hozzákeverjük a darált húst és a rizst és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. A paprikákat kicsumázzuk és megtöltjük a töltelékkel. A hagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk egy kevés zsíron vagy olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsom szószt, felhígítjuka vízzel, beletesszük a zellert, és megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.

TÖLTÖTT PAPRIKA ÉS PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC: 12 HÁZIAS RECEPT >>>

HAGYOMÁNYOS TÖLTÖTT PAPRIKA: ÍGY LESZ OLYAN, MINT A NAGYIÉ! >>>

HÁZIAS EBÉDEK, VACSORÁK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss