Gluténmentes töltött paprika

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A szeletelt zabot bő, enyhén sós vízben 10-12 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és folyó víz alatt átmossuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon meg dinszteljük.
  3. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a lecsepegtetett zabot, a fűszereket és a tojást, majd alaposan összekeverjük.
  4. A masszából gombócokat formázunk, és megtöltjük a paprikákat, majd egy lábasba tesszük őket, egymás mellé.
  5. 3-4 dl vizet felforralunk, és a töltött paprikákra öntjük, majd mehet rá a paradicsomlé. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten készre főzzük. Kuktában főzve a fütyüléstől számítva 10 percig főzzük alacsony hőmérsékleten.
  6. Aranybarna rántást készítünk a zabpehelylisztből. Ehhez egy lábasba mérjük az olajat, a lisztet, majd halványra pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és kissé karamellizáljuk.
  7. A paprikákat kiszedjük a paradicsomos szószból. A szószt a rántáshoz öntjük, azután pár percig forraljuk. Ha szükséges, állítsuk be vízzel a kívánt sűrűséget.
  8. Tálaljuk főtt burgonyával vagy gluténmentes kenyérrel.

Megjegyzés

A klasszikus töltött paprika bizonyára sokak nagy kedvence. Van, aki a darált húsos masszát paprikába tölti, mások egyszerűen gombócot formáznak, és mellé tesznek pár darab paprikát. Mindegy, hogy melyik variációt választjuk, mert így is és úgy is eszméletlen finom. Mi most a töltelékben a rizst gluténmentes, szeletelt zabra cseréltük, a végeredmény pedig egyenesen fantasztikus lett. Ezt tényleg érdemes kipróbálni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss