Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikák tetejét levágjuk, kicsumázzuk. A tetejét nem dobjuk ki.
  2. Az összevágott hagymát, póréhagymát és a fokhagymát olajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges, lekapcsoljuk alatta a hőt, hozzáadunk ízlés szerint sót, borsot, őrölt köményt, majorannát és pirospaprikát. A darált húst összekeverjük a rizzsel, majd hozzáadjuk a hagymás-fűszeres keveréket és elkeverjük. Beletesszük a friss petrezselymet.
  3. A paprikákat sózzuk, borsozzuk és mindegyiket megtöltjük a töltelékkel. Egy serpenyőt felforrósítunk, óvatosan beletesszük a paprikákat és megpirítjuk, majd egy magasabb falú tűzálló edénybe rakjuk. A paprikákra rátesszük a tetejét, alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 60 percig sütjük.
  4. A mártáshoz készítünk egy vékony rántást. Forró olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a paradicsomlével, sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a zellerzöldet, a sűrített paradicsomot és a barna cukrot. Egy kis vizet öntünk hozzá, és közepes lángon hagyjuk rotyogni. A végén a zellerzöldet kiszedjük belőle. Tálaláskor a paprikákat meglocsoljuk a paradicsomszósszal.



    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss