Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gáspár Bea konyhája: Borscs, az oroszok céklalevese, ami egytálételnek is tökéletes

default user icon
MME
Egy minden ízében téli levessel érkezik Gáspár Bea: az orosz borscsban ugyanis kizárólag vitaminban gazdag gyökérzöldségek, és egy nagy adag marhahús van, így nem csak kiváló immunerősítő, de nagyon laktató is. Bea egy ponton az orosz nyelvtudását is megcsillogtatja, amire Éva néni, egykori orosztanárnője biztosan büszke lenne!

A borscs az egyik legfinomabb és leghíresebb orosz étel. Tele van mindenféle ínyencséggel, nagyon kiadós és tartalmas, ami után nem kizárt, hogy már csak egy aprócska desszertnek lesz helye a gyomrodban. Sok összetevőből áll, lassú tűzön, órákon keresztül fő, de ez ne riasszon el: minden egyes ráfordított perc kamatostul megtérül!

Igaz, hazánkban még annyira terjedt el ez a leves, pedig tényleg egy istenien finom és színes kajáról van szó. Az összetevőknek köszönhetően nagyon laktató, így a téli időszakban kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Ez nem egy hagyományos céklaleves, annál sokkal jobb! Itt az idő, hogy te is megkóstold az oroszok egyik nemzeti gasztrokincsét!

A borscs leves pontos receptjét itt találjátok >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss