Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kijevi csirkemell

MME MME
6 4.4/5
45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfiléket megmossuk, szárazra töröljük. Bevágjuk, majd kihajtjuk őket. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké klopfoljuk. Ezt úgy a legjobb, ha egy darab folpakot teszünk a húsra. A szeleteket meghintjük egy kevés sóval és borssal, majd a hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a tölteléket. 
  2. A töltelékhez összekeverjük a vajat és a reszelt sajtot, majd a citromlével, egy kevés sóval, a felaprított tárkonnyal, a mustárral és egy leheletnyi borssal ízesítjük. Kb. 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formázható legyen.
  3. A fűszeres vajat elosztjuk a hússzeletek közepén, ráhajtjuk a húst, majd felgöngyölítjük, ahogy a töltött káposztát szoktuk. 
  4. A töltött csirkemelleket megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, majd a zselemorzsában. Végül bő, közepesen forró olajban (vagy olajsütőben) 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsepegtetjük.

11 KÍMÉLŐ VACSORA CSIRKEMELLBŐL, AMI NEM TERHELI MEG A GYOMRUNKAT >>> 

7 ISTENI PANÍR, HA UNOD A ZSEMLEMORZSÁT! >>> 

11 VARIÁCIÓ RÁNTOTT CSIRKÉRE - AZ EXTRA ROPOGÓSTÓL A LISZTMENTES PANÍRIG >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss