hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos kijevi csirkegolyó

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg darált csirkemell
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

  1. A darált húst megsózzuk, megborsozzuk, és összegyúrjuk.
  2. A töltelékhez a lereszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összekeverjük. Kb. 30 db gombócot készítünk a húsból is, és a sajtos töltelékből is.
  3. A húsgolyót lelapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőlük, majd a szokásos módon bepanírozzuk
  4. Az olajat egy kisebb edénybe öntjük, (hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek) felhevítjük, és lassú tűzön kisütjük benne a golyókat. Konyhai papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

    Még több csirkés recept >>> 

VILLÁMGYORS SAJTGOLYÓ HÁROMFÉLE SAJTTAL>>> 

FASÍRTGOLYÓS PARTIFALATOK>>> 

Megjegyzés

Célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszünk, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verjük fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszünk, összefogjuk a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatjuk. - Bagyinszkiné Évi

Ezek is érdekelhetnek

Friss