A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és vékonyra szeleteljük.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, a paprikát felszeleteljük, felkockázzuk, a paradicsomot is apróra vágjuk.
Egy lábasban zsiradékot hevítünk, beletesszük a hagymát. Pár perc után hozzáadjuk a paprikát, megszórjuk a köménnyel és a pirospaprikával. Ha összeesett, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk. Felöntjük kevés vízzel, és nagyjából félóra alatt szép sűrű pörköltszaftot készítünk.
A pörköltalapba óvatosan beletesszük a tojáskarikákat, pár percig főzzük.
Tálaláskor meglocsoljuk kevés tejföllel és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Kínálhatjuk főtt rizzsel, nokedlivel vagy tarhonyával.