Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű csokitorta

45 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos-olajos-vizes keverékhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  2. Egy kapcsos tortaforma aljára kör alakú sütőpapírt helyezünk, és beletöltjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 25-30 percig, tűpróbáig sütjük, amikor kicsit kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.
  3. Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.
  4. A tortát 2 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon a krémből. Ezután jól lehűtjük.

13 CSOKIS FINOMSÁG, AMIT KÉPTELENSÉG VISSZAUTASÍTANI! >>> 

11 POFONEGYSZERŰ, MÉGIS LÁTVÁNYOS DESSZERT, AMIVEL GARANTÁLT A SIKER >>>

 CSOKITORTÁK ARZENÁLJA - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Kiváló szülinapi torta! - JuditN

Ezek is érdekelhetnek

Friss