Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch (rizskó) egyszerűen

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy fazékban feltesszük főni, és amikor forr, beleöntjük a rizst. Ha közben elforr a tej, vízzel pótoljuk. Kb. 30 perc múlva levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk még egy kicsit puhulni.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájába belekeverjük a kétféle cukrot, majd kézimixerrel felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tejberizsbe keverjük a cukros tojássárgát, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott és grízezett tepsibe öntjük, és előmelgített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Kakaóporral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.

    TEJBERIZS, RIZSKOCH ÉS MÁS RIZSES DESSZERTEK >>> 

    VARIÁCIÓK RIZSKOCHRA: 7 SZUPER RIZSFELFÚJT >>> 

    MINDENT A RIZSRŐL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss