Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch (rizskó) egyszerűen

70 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rizskoch elkészítéséhez a tejet egy fazékban feltesszük főni, és amikor forr, beleöntjük a rizst. Ha közben elforr a tej, vízzel pótoljuk. Kb. 30 perc múlva levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk még egy kicsit puhulni.
  2. Ezután a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájába belekeverjük a kétféle cukrot, majd kézimixerrel felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tejberizsbe keverjük a cukros tojássárgát, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott és búzadarával megszórt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
  4. Porcukorral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss