Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus vadas

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat kevés olajon átsütjük, és kiszedjük. Megpároljuk a visszamaradt olajon a felszeletelt répát, és fehérrépát. 1 perc után hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat is. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, a borsot, sóval ízesítjük, és visszatesszük a húst. Együtt főzzük kb. 30-30 percet.
  2. Ekkor kiszedjük a húst, kidobjuk a babérlevelet, majd merülőmixerrel pürésítjük. A lisztes tejföllel behabarjuk, ízlés szerint még ecettel, mustárral, sóval, cukorral ízesítjük (ha szükséges), összeforraljuk, visszatesszük a húst, és spagettivel tálaljuk.

Vadas csirkéből zsemlegombóccal >>> 

Vörösboros hamis vadas mártás >>> 

Palóc vadas >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss