Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadasmártás sertéscombbal

MME MME
110 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Zeller
  • Mustár
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A vadas mártáshoz a répákat, a zellert, a vöröshagymát, a fokhagymát megpucoljuk, és mindent felaprítunk nagyobb kockákra.
  2. Egy nagyobb lábasban, forró olajon fehérre pirítjuk az egész sertéshúst, majd félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a vöröshagymát, majd a sárgarépát és a zellert. Hozzáöntünk egy pici fehérbort, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a babérlevelet, és alaposan összekeverjük.
  4. Rátesszük a húst is, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy a húst éppen ellepje és készre főzzük kb. 1 óra alatt.
  5. Ha kész, a húst félretesszük.
  6. A vadas mártás elkészítéséhez a zöldségeket leturmixoljuk (előtte ne felejtsük el kivenni a babérlevelet). Ezután ízesítjük tovább a mártást: belekeverjük a mustárral kikevert tejfölt, pár csepp citromlevet és egy kevés cukrot. Ha szükséges, még sózzuk is.
  7. Köretnek zsemlegombócot, burgonyafánkot vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a vadas mártás sertéscombból

 



Ezek is érdekelhetnek

Friss