Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máglyarakás

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a citromlevet, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal. 2 ek vajon megpároljuk.
  2. A kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet. A kalácsszeleteket a tojásos tejbe áztatjuk.
  3. Egy magasfalú tepsit kivajazunk, az átázott kalácsszeletek felével kibéleljük. Megszórjuk a cukros dió felével, ráhalmozzuk a párolt almát, majd ismét meghinjük a dióval. Ezután rátesszük a maradék kalácsot, majd megkenjük 7 ek lekvárral. Előmelegített, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
  4. A tojásfehérjét 1 ek porcukorral és 1 ek lekvárral kemény habbá verjük. A sütőből kivett süti tetejére óvatosan rákenjük a tojáshabot, majd további 5-10 percig sütjük.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

MÁGLYARAKÁS A VILÁG KÖRÜL - VAN, AHOL MADÁRTEJJEL ÖNTIK NYAKON A PÉKÁRUT>>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A MÁGLYARAKÁS - 7 BEVÁLT TIPP>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss