hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máglyarakás húsvéti kalácsból

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a citromlevet, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és 2 ek vajon megpároljuk.
  2. A kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet. A kalácsszeleteket a tojásos tejbe áztatjuk.
  3. Egy magasfalú tepsit kivajazunk, az átázott kalácsszeletek felével kibéleljük. Megszórjuk a cukorral elkevert dió felével, ráhalmozzuk a párolt almát, majd ismét meghinjük a dióval. Ezután rátesszük a maradék kalácsot, majd megkenjük 7 ek lekvárral. Előmelegített, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek