hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máglyarakás húsvéti kalácsból

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a citromlevet, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és 2 ek vajon megpároljuk.
  2. A kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet. A kalácsszeleteket a tojásos tejbe áztatjuk.
  3. Egy magasfalú tepsit a maradék 1 ek vajjal kivajazunk, az átázott kalácsszeletek felével kibéleljük. Megszórjuk a cukorral elkevert dió felével, ráhalmozzuk a párolt almát, majd meghintjük a dió másik felével. Ezután rátesszük a maradék fonott kalácsot, majd megkenjük 7 ek lekvárral.
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
  5. A tojásfehérjéhez hozzáadunk 1 ek baracklekvárt és 1 ek porcukrot, majd kemény habbá verjük.
  6. A megsült máglyarakást kivesszük a sütőből, elsimítjuk rajta a tojáshabot, majd visszatoljuk, és 10 perc alatt készre sütjük
  7. Hidegen, melegen fogyaszthatjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a máglyarakás:

Megjegyzés

A klasszikus, dióval megszórt máglyarakás változat. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss