Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus kakaós csiga

MME MME
> 90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A robotgép keverőtáljába szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, az elhabart tojást, a sót, és a tejben, a pici cukorral felfuttatott élesztőt, és a dagasztókarral egynemű tésztát gyúrunk belőle.
  2. Ha összeállt, liszttel megszórjuk, kissé átgyúrjuk, majd letakarjuk, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukrozott kakaóporral, feltekerjük, olvasztott vajjal lekenjük, és ujjnyi  vastag szeletekre vágjuk.
  4. A csigákat egy vastagon kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. A kisült csigákat még forrón lekenjük tejjel. Ha beszívta, tálaljuk.

EXPRESSZ FAHÉJAS CSIGA>>> 

DIÓHABOS CSIGA>>> 

KÓKUSZKRÉMES CSIGA>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss