hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus kakaós csiga

MME MME
85 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A klasszikus kelt tésztás kakaós csiga elkészítéséhez az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk.
  2. Robotgép keverő táljába szitáljuk a liszet. Hozzáadjuk a vajat, az elhabart tojást, a sót, és a felfuttatott élesztőt. A gép dagasztókarjával egynemű tésztát gyúrunk belőle.
  3. Ha összeállt a tészta, liszttel megszórjuk, kissé átgyúrjuk, majd letakarjuk, és langyos helyen, egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukrozott kakaóporral. Szorosan feltekerjük, olvasztott vajjal lekenjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  5. A kakaós csigákat egy vastagon kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. A kisült süteményeket még forrón lekenjük tejjel. Miután teljesen magába szívták, porcukorral meghintve kínáljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a klasszikus kelt kakaós csiga

Ezek is érdekelhetnek

Friss