Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos rakott krumpli

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és kb. fél centis karikákra szeleteljük.
  2. A húsos raguhoz egy nagyobb serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst is, és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük még fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával és sűrített paradicsommal is. Ezután hozzáöntünk egy kevés vizet is, majd fedő alatt készre főzzük.
  3. Az összeállításhoz egy kb. 23x14 centis jénait kivajazunk. A tál aljára egy réteg főtt krumplit teszünk, majd megsózzuk. Erre kanalazzuk a húsos ragut és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejét kirakjuk még egy réteg krumplival, megsózzuk, és befedjük a tejföllel, amit előzőleg kevés olajjal, pirospaprikával, sóval és borssal összekevertünk. 
  4. Végül egy 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, fedésre nincs szükség.

RAKOTT KRUMPLI KOLBÁSSZAL >>> 

SAJTOS-SZALONNÁS RAKOTT KRUMPLI >>> 

OLASZOS RAKOTT KRUMPLI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss