hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos brassói

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az eredeti brassói elkészítéséhez alaposan megmossuk, megpucoljuk és kockákra vágjuk a krumplit. Forró olajat melegítünk, és szép pirosra sütjük.
  2. Közben a húst is megmossuk és nagyjából akkora kockákra vágjuk, mint a krumplit.
  3. A szalonnát és a vöröshagymát szintén felkockázzuk, de ezeket már apróra vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük a vöröshagymát és együtt világosra pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig sütjük, aztán megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a zúzott fokhagymát is.
  5. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk a brassóit, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a majoránnát. A végén ne csak zsír maradjon a húson, hanem párolószaft is, ami kb. 1 dl lehet.
  6. Az olajban vagy zsírban előzőleg kisütött krumplit összekeverjük a szaftos hússal. Uborkasalátával forrón tálaljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a hagyományos brassói aprópecsenye

3 TRÜKK, HOGY IGAZÁN FINOM ÉS SZAFTOS LEGYEN A BRASSÓI >>> 

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

11 SZAFTOS BRASSÓI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

Megjegyzés

Savanyúság, saláta feltétlenül kell hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss