Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói aprópecsenye, ahogy Kökény Attila szereti

MME MME
55 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockára vágjuk a szalonnát, majd kisütjük egy kevés olajon. Ezután a felkockázott vöröshagymát is hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, aztán félretesszük. 
  2. Megmossuk a sertéshúst, majd felkockázzuk. Ha ezzel elkészéltünk, forró olajon elkezdjük pirítani. Mindeközben hozzáadjuk a préselt, vagy apróra vágott fokhagymát, és ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával.
  3. Ha a hús már lassan elkészült, megszórjuk egy kevés petrezselyemmel, összeforgatjuk a szalonnás vöröshagymával, aztán egy kevés vizet öntünk alá. Ezután lefedjük, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul teljesen. 
  4. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk, aztán bő olajban kisütjük. Végül a húshoz keverjük, aztán csemegeuborkával tálaljuk a brassói aprópecsenyét.

Nézd meg videón is, hogyan készül Kökény Attila kedvenc brassóija:

Ezek is érdekelhetnek

Friss