Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

RECEPTEK sertéslapocka HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

A legfinomabb és legnépszerűbb ételek alapanyaga egészen biztosan a sertéslapocka. Darált húsként a fasírthoz, húsgombóchoz, Stefánia szelethez tökéletes választás, ahogyan a töltött paprikához, töltött káposztához vagy például a rakott karfiolhoz is ezt érdemes választani. A sertés mellső végtagjának felső részét nevezik egyébként lapockának, amely lehet picit zsírosabb is. Az viszont kétségtelen, hogy nagyon ízletes és változatos ételek készíthetők belőle. Felkockázva levesek, pörköltek ideális hozzávalója, de brassói aprópecsenye vagy tokány is készülhet belőle.

 

Mikor vegyem meg?

A hentespultokban bármikor. Ha darált húst keresünk, szinte bizonyosan sertéslapockát vásárolunk.

Hol tároljam?

Hűtőszekrényben a felhasználásig, vagy mélyhűtve hosszabb ideig is tárolható.

Tápérték (100g)

Energia

148 kcal

Fehérje

19.6 g

Zsír

7.1 g

Szénhidrát

0 g