Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó

MME MME
11 4.4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd  ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjából kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk.
  3. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük 10 perc alatt, végül megsózzuk.
  4. Petrezselymes burgonyával, párolt rizzsel vagy friss házikenyérrel kínáljuk.

    LECSÓ-SZEZON! TÖBB, MINT 40 LECSÓRECEPT EGY HELYEN! >>> 

    EZÉRT A LECSÓ AZ EGYIK LEGEGÉSZSÉGESEBB MAGYAR ÉTEL! >>> 

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>

Megjegyzés

Néhány ötlet:
10 dkg felkarikázott paprikás kolbásszal (amelyet a paradicsommal egyidejűleg adunk az ételhez), vagy személyenként 1 pár benne főtt virslivel, debrecenivel is gazdagíthatjuk.

Ha túlságosan leveses a paradicsom és/vagy a paprika, közvetlenül azután, hogy a paprika kissé összeesik, szórhatunk a levébe 8-10 dkg hosszú szemű rizst is, pompás egytálétel válik belőle!

Készíthetjük 20 dkg zsenge cukkinivel vagy padlizsánnal vagy tökkel is, amit a paradicsom előtt a hagymán megpirítunk. Ez esetben fűszerezhetjük néhány

Aki csípősen szereti, adjon hozzá 1-2 darab erős paprikát is. - MME

Ezek is érdekelhetnek