Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ha imádjátok a lecsót, de a csirkemellért is odavagytok minden formában, akkor kézenfekvő, hogy a kettő együtt elkészítve egy isteni fogás lesz. Főzzétek meg ti is, hiszen akik megkóstolják, azok tuti, hogy teli gyomorral és elégedetten állnak fel az asztaltól. Nem hiszitek? Tegyétek próbára ezt a receptet is!
Baloghné Kele Judith
Videó
Itt az ideje befőttes üvegekbe zárni a friss gyümölcsöket és zöldségeket! Befőzés tartósítószer-mentesen című sorozatunk második részében a nyári szezon slágerkajáját, a zamatos paprikából és paradicsomból készülő lecsót - vagy hívjuk inkább lecsóalapnak - tesszük el télire!
Most, hogy tombol a nyár, a vasárnapi menü is sokkal izgalmasabb, hiszen a bő zöldség- és gyümölcskínálat rengeteg lehetőséget tartogat a kreatív és egészséges receptekhez. Az isteni paradicsomból és paprikából készült ételeket nemcsak nyáron, de akár télen is élvezhetjük, ha előre készülünk a befőzési szezonra. Hoztunk egy pár tippet ahhoz, hogy minél egyszerűbben befőttesüvegekbe zárhassuk a nyár ízeit.
Sütve, főzve, töltve, őrölve fűszernek… A paprika a magyar konyha alapvető és elengedhetetlen alapanyaga a levestől a főételen át a savanyúságig. A szezon beköszöntével még inkább előtérbe kerülnek a paprikából készült fogások és köztük a nagy kedvenc, a lecsó is. Holott az étkezési paprika a grillszezonban is remekül megállja a helyét, érdemes grillezve is megkóstolni.
A lecsó a magyar gasztronómia egyik alappillére, annak ellenére, hogy bizony erős balkáni rokonsággal rendelkező étel. Az általunk ismert receptúrán túl a tojásos változata is közkedvelt, ám klasszikus hazai étel ide vagy oda, mindenki a saját receptjére esküszik. Ezért is okoz sokszor felfordulást lecsókészítés közben a következő kérdés: előbb a paprika vagy a paradicsom kerül a lábasba?
A nyár örök slágere a lecsó, a magyar és a nemzetközi konyha kedvelt étele. Ahogy ország, annyi lecsó – sőt, ahány ház, annyiféle módon és alapanyagból készül. Videósrecept-válogatásunkban biztosan találsz az ízlésednek megfelelőt, de akár mindegyiket elkészítheted!
Nincsen nyár lecsó nélkül – most mutatunk 11 zseniális receptet, a klasszikus kolbászostól a tarhonyáson át a tükörtojásos közel-keleti változatig!
A friss zöldégekből készített lecsónak egyszerűen nincsen párja. Annyira, hogy nincs két egyforma ház sem: mindenki másképp szereti, mindenki másképp csinálja. Mi most a klasszikus, tojásos lecsót készítettük el videón – ha másért nem, azért, hogy legyen mitől eltérnetek!
Nemes-Pádár Csilla
Nyár lángos nélkül? Elképzelhetetlen, igaz!? Válogatásunkban olyan klasszikus nyári fogásokat gyűjtöttünk össze, amikért már évtizedek óta töretlenül rajongunk - legyen szó a strandkajákról, a bográcsos ételekről, vagy épp a szezonális zöldségekből készült finomságokról.
3... 2... 1... rajt! ...és persze tűz! Indul a lecsó szezon! Ez a klasszikus magyar finomság úgy az igazi, ha sűrű a leve, de roppan benne a paprika és a paradicsom is. Ennek van egy szuper trükkje, amit receptvideónkban most meg is mutatunk nektek.
Ádám konyhája
Ha fel kell sorolnunk néhány ízig-vérig magyar ételt, akkor a harmadik-negyedik helyet szinte biztosan kiköveteli magának a lecsó, amely méltán népszerű, hiszen ezerféleképpen elkészíthető. Most egy tarhonyás, vegetáriánus változatot mutatunk.
Kard Sándorné
Ha te is minden nap főzöl, biztosan a gyors és olcsó fogásokat keresed hétköznap. Hogy megkönnyítsük a dolgod, összegyűjtöttünk 11 olyan receptet, amely a segítségedre lesz, ha kifogytál az ötletekből.
Mindmegette Magazin
Fotó/Videó: Nagy Anita
Ez a shakshuka egy igazi jolly joker, amikor rövid idő alatt kell olyan ételt az asztalra varázsolni, ami biztosan mindenkinek ízleni fog. Mi eddig akárhányszor készítettük, mindig nagy sikert arattunk vele. Ha nagy a család, legalább dupla adaggal érdemes számolni. Ha lehet még egy jó tanácsunk, akkor a görög joghurtot semmiképpen nem hagyd le róla.
Kipróbálnád a bulgurt, de nem tudod, mit kezdj vele? Vagy már jól ismered, és érdekel, hogy köreten kívül mire jó? Íme 9 főétel bulgurral.
Kallódik a konyhádban néhány friss paprika? Akkor mutatjuk, milyen finomságokat készíthetsz belőlük ebédre vagy vacsorára - a lecsótól kezdve a töltött paprikán át a sültpaprika-krémlevesig összegyűjtöttük a kedvenc paprikás receptjeinket. Nálad melyik a befutó?