Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán lecsó tükörtojással (Shakshuka)

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A megmosott paprikákat félbe vágjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokon addig sütjük, amíg a héjuk hólyagos és fekete lesz. Ezután kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd lehúzzuk a héjukat, és kicsumázzuk őket. A paprikahúst apró kockákra vágjuk, és a felhasználásig félre tesszük.
  2. A serpenyőben kb. 50 ml olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk alaposan, hozzáadjuk az őrölt köményt és koriandert. Rádobjuk a sültpaprikakockákat. A serpenyőbe tesszük a hámozott paradicsomot a leve nélkül, és burgonyanyomóval kissé összetörjük. Beleaprítjuk a kimagozott csilit is. Időnként megkeverve, közepes lángon kb. 10 percig főzzük.
  3. Amikor kellőképp besűrűsödött, alacsonyabb hőfokra állítjuk a főzőlapot. A serpenyőben kialakítunk 3 mélyedést, és mindegyikbe 1-1 db tojást ütünk. Fedő alatt megfőzzük a tojásokat is 7 perc alatt. Tálaljuk még melegen, görög joghurttal. Friss bagett, vagy lepénykenyér illik hozzá.

Ajánljuk még:

 

Megjegyzés

Szórjuk meg a mediterrán lecsót egy marék felaprított koriander zölddel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss