hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fanta szelet, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
55 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját elkeverjük, hozzáöntjük az olajat, a 4 ek vizet, majd összekeverjük. A tojásfehérjéből hozzáadunk egy keveset, majd ismét elkeverjük.
  3. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk. A sütőport és a sót hozzászitáljuk a liszthez.
  4. A sütőporral és sóval elkevert lisztet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. Végül a kakaót is hozzáadjuk, és robotgéppel az egészet csomómentesre keverjük.
  5. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
  6. A krémhez a túrót elkeverjük a reszelt narancshéjjal, majd robotgéppel 1-2 másodpercig keverjük, hogy a túró összetörjön. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a vajat, majd az egészet összekeverjük.
  7. A 8 dl Fantából és a 2 csomag pudingporból folyamatos keverés mellett pudingot készítünk.
  8. A kihűlt tésztára rákenjük a túrós krémet, majd még melegen a túróra öntjük a Fantás réteget.
  9. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Nézd meg videón, hogy készül a Fanta szelet:

Ezek is érdekelhetnek