hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus Fanta szelet

MME MME
85 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, majd egymagasabb falú edényben, egy csipet sóval felverjük a tojásfehéréjét, majd, amikor már kezd hab állagúvá válni elkezdjük beledolgozni a porcukrot. Ha már jó kemény a hab, hozzákeverjük a 3 db tojássárgáját is.
  2. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, rászitáljuk a kakaóport, összekeverjük, beleszórjuk a felvert tojásba, majd óvatosan, lapos fakanállal összekeverjük.
  3. Egy kb. 20x20 cm-es tepsit kivajazunk, majd megszórjuk egy kis liszttel, és beleöntjük a tésztát, amit utána szépen elegyengetünk, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20-25 percig sütjük. (Én félidőben mindig kiveszem a tepsit, s a belső oldalát rakom kívülre, hogy egyformán átsüljön a sütemény.) 20 perc után tűpróbával ellenőrizzük. Ha még kicsit ragad, akkor még kb. 5 percre visszarakjuk. Ha kész kivesszük a tésztát, és hűlni hagyjuk.
  4. Amíg sül a tészta, elkészítjük a túrós krémet. A vajat kicsit megmelegítjük, majd hozzákeverjük a túrót, a porcukrot, és ráreszeljük a citrom héját. Ezután gépi habverővel habosra keverjük a krémet, majd a kihűlt tésztára kenjük, s szépen, egyenletesen elkenjük rajta.
  5. A felső réteghez egy nagyobb bögrébe beleszórjuk a pudingport, a porcukrot, és hozzáöntünk kb. 1 dl narancsszörpöt, majd villával szépen, egyenletesen elkeverjük. A fennmaradó 3 dl üdítőt felforraljuk, és hozzákeverjük az összekevert Fantás-porcukros pudingport.
  6. Állandó keverés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik a Fantás krémünk. Még melegen ráöntjük a túrós krémre, és elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy teljesen megdermedjen a teteje. 2-3 óra múlva már szeletelhetjük is. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss