hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos bácskai rizses hús

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagyományos bácskai rizses hús elkészítéséhez egy mélyebb, nagyobb serpenyőben vagy lábasban felhevített kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös-, és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és lepirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, adhatunk hozzá egy kicsi vizet is és fedő alatt, alacsony lángon 10 percig főzzük.
  2. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük a köménnyel is, továbbá hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Fedő alatt további 20 percig főzzük.
  3. Ha már szép szaftos a pörköltünk, beleöntjük a rizst, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, alacsony lángon készre főzzük, közben nem keverjük, csak rázogatjuk. Ha szükséges, adhatunk még hozzá egy kevés vizet.

    Nézd meg videón, hogy készül a bácskai rises hús:


Ezek is érdekelhetnek