hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parasztlángos (kenyérlángos)

90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A kenyérlángos elkészítéséhez a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Összedolgozzuk, hagyjuk megkelni, majd átgyúrjuk, és újra kelni hagyjuk.
  3. Ha megkelt a tészta, 2 centi vastagra nyújtjuk. Vékonyan olajozott tepsibe helyezzük. Megkenjük a reszelt fokhagymával elkevert tejföllel.
  4. A tetejére szeletelt lila hagymát és szeletelt szalonnát szórunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.


NÉZZÉTEK MEG MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A LEGFINOMABB KENYÉRLÁNGOS

Ezek is érdekelhetnek