Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parasztlángos (kenyérlángos)

90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 1 kg liszt
  • 2 ek olaj
  • A tetejére:
  • 3 pohár tejföl (kicsi)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lila hagyma
  • 40 dkg húsos szalonna
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Összedolgozzuk, hagyjuk megkelni, majd átgyúrjuk, és újra kelni hagyjuk.
  2. Ha megkelt, vékonyan olajozott tepsibe helyezzük a 2 cm vastagra kinyújtott tésztát. Megkenjük tejföllel, amibe reszelt fokhagymát teszünk.
  3. A tetejére szeletelt lila hagyamát és szeletelt szalonnát teszünk, megszórjuk sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel. 
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.

TÖKI POMPOS (LANGALLÓ VAGY KENYÉRLÁNGOS) >>> 

Burgonyás kenyérlángos >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss