Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges kenyérlángos

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2, 5 dkg friss élesztő
  • 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 15 dkg búzaliszt + a gyúráshoz
  • 1 tk só
  • olaj a kenéshez
  • A feltéthez:
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kápia- vagy kaliforniai paprika
  • 30 dkg tejföl
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk 350 ml langyos vízben. A kétféle lisztet és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáöntjük az élesztős vizet, és az egészet ruganyos tésztává gyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen kelesszük 60 percig.
  2. A lila és a fokhagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk. Felszeleteljük a lila hagymát és a paprikát. A fokhagymát összezúzzuk, a tejfölhöz keverjük egy kevés sóval és a borssal együtt.
  3. Lisztezett felületen átgyúrjuk a megkelt tésztát. Egy kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, letakarjuk, és további 15 percig kelesztjük. Ezután megkenjük a fokhagymás tejföllel, elrendezzük rajta a hagyma- és a paprikaszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

KENYÉRLÁNGOS, LANGALLÓ, TÖKI POMPOS - 12 SZUPER RECEPT, HA OTTHON KÉSZÍTENÉD >>> 

AVOKÁDÓS TOJÁSKRÉM >>> 


Megjegyzés

Nem csak fesztiválokon ehetünk ínycsiklandó kenyérlángost, hiszen pár, filléres hozzávalóból otthon is gond nélkül elkészíthetjük. Ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, akkor inzulinrezisztensként is fogyaszthatjuk. (Iklódi Dóra, gasztroblogger) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss