Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kenyérlángos hagymával, sonkával

90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, majd a liszttel, vízzel, sóval összegyúrva tésztát dagasztunk belőle. Legalább 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben, alacsony lángon kiolvasztjuk belőle a zsírt. Felkockázzuk a vöröshagymát és a szalonna zsírján üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár másodpercig sütjük, majd levesszük a tűzről.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejföllel, majd rátesszük a szalonnás hagymát. Pár percig pihentetjük a tepsiben, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés

Fotó: Shutterstock
- jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss