Egy kevés olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, beletesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a felkockázott a zellert és a babérleveleket. Megsózzuk, és lefedve 10 percig pároljuk a zöldségeket.
Hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát és a vajbabot. Beleöntjük a paradicsomsűrítményt, vízzel hígítjuk, borssal és bazsalikommal ízesítjük, egy kevés cukrot adunk hozzá, és fedő alatt puhára főzzük az alapanyagokat.
A főzés vége felé, amikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, hozzáadjuk a vörösbabot, a felkockázott cukkinit és a tésztát, majd további 5 perc alatt készre főzzük a levest.
Ez az olasz mindent bele zöldségleves. Laktató és kiadós, az igazi, "megáll benne a kanál" típusú étel. Bármilyen zöldség jó bele. Egész évben készíthető az adott évszaknak megfelelő zöldségekből. Nyáron könnyebb, télen tartalmasabb a káposztának, babnak köszönhetően. - Mivanitthon