Kevés olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, beletesszük a karikára vágott répát és fehérrépát, a felkockázott a zellert és a babérleveleket.
Megsózzuk, és fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát és a vajbabot. Beleöntjük a paradicsomsűrítményt, vízzel hígítjuk, fűszerezzük, kevés cukrot adunk hozzá, és fedő alatt puhára főzzük.
A főzés vége felé, amikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, hozzáadjuk a vörös babot, a felkockázott cukkinit és a tésztát, majd további 5 perc alatt készre főzzük a levest.
Ez az olasz mindent bele zöldségleves. Laktató és kiadós, az igazi, "megáll benne a kanál" típusú étel. Bármilyen zöldség jó bele. Egész évben készíthető az adott évszaknak megfelelő zöldségekből. Nyáron könnyebb, télen tartalmasabb a káposztának, babnak köszönhetően. - Mivanitthon
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!