Ropogós sült oldalas

105 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ropogós sült oldalas elkészítéséhez az oldalast csíkokra vágjuk, minden oldalát besózzuk, és tepsibe tesszük.
  2. A fokhagymát és a hagymát fokhagymanyomón áttörjük, és egyenletesen elosztjuk a húson. A zsírt épp csak folyósig melegítjük, majd ráöntjük. Alufóliával lefedve a hűtőben hagyjuk 1-2 órát összeérni.
  3. Sütés előtt 2 dl vizet öntünk a hús alá, és 1 órát sütjük a sütőben, közepes lángon (180-190 fokon). Majd a fóliát levéve, zsírral locsolva 30 perc alatt nagy lángon (220 fok) megpirítjuk.
  4. Főtt krumpli, krumplipüré és/vagy párolt káposzta illik mellé. 

Ezek is érdekelhetnek