Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Egyszerű, mégis nagyszerű, a sok ízletes zöldségnek köszönhetően laktató, gyors és olcsó az olaszok közkedvelt levese, a minestrone. Természetesen ennek is számtalan receptje létezik, ezért összegyűjtöttük a szerintünk legjobbakat, hogy nektek már ne kelljen keresgélnetek.
Hegedűs Kriszta
A levesimádóknak mindegy, hogy éppen kánikula tombol, ők akkor is igénylik a finom, meleg leveseket. Nekik válogattunk öt isteni finom zöldségkrémlevest, amiket egyszerűen és gyorsan elkészíthetnek.
A jó idő beköszöntével sem kell lemondanod a levesekről: válassz ilyenkor a könnyű, finom és egészséges zöldséglevesek közül. Nem lesz nehéz dolgod, hiszen a variációk száma végtelen. Mi most a kedvenc receptjeinket gyűjtöttük össze. Próbáld ki akár mindegyiket!
Míg télen a laktatóbb, nehezebb levesek a népszerűek, a jó idő beköszöntével a könnyed, tápláló és vitamindús zöldségleveseket szeretjük inkább. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
Az unalmas zöldségleveseket érdemes néha megbolondítani egy picit. Most a kapor az, ami feldobja ezt a savanykás, tartalmas levest – no és a burgonyagombóc. Mutatjuk videón, hogyan készítheted el egyszerűen!
Sokunknak okoz fejtörést a hétvégi menü összeállítása, hiszen a legtöbb esetben már nem csak a saját ízlésünknek, hanem a családénak is meg kell felelni, ami valljunk be, nem mindig egyszerű mutatvány. Ha a főétellel meg is vagyunk, akkor jön újra az agyalás; na de mi lesz a levessel? Valami desszert sem ártana, nem?
Nemes-Pádár Csilla
Egy tányér házias levessel nem ér fel semmi. Ráadásul kevés és olcsó alapanyagokból is isteni leveseket lehet készíteni. 11 olyan receptet mutatunk nektek, ami nemcsak pénztárcakímélő, hanem tartalmas és finom levest is készíthettek belőle.
Ha szeretnétek egy kicsit a tavaszra hangolódni, akkor a következő szezonális menüsorral megtehetitek. Végre itt a medvehagymás, spárgás finomságok és a friss saláták szezonja! Ti az "A" vagy a "B" menüt készítenétek el?
Egyre gyakrabban kell szembenéznünk a véget nem érő köddel, a széllel, és a nyirkos idővel. Ilyenkor jobban kívánjuk a színesebb és fűszeresebb finomságokat, ami nem is csoda! Ezektől bizony nemcsak jóllakunk, de alaposan át is melegítenek minket. Következő válogatásunk összeállításánál arra törekedtünk, hogy ne kelljen egy egész napot a konyhában ácsorognotok egy finom ebédért, hanem inkább élvezzétek a hétvégét, persze teli hassal. Ti az "A", vagy a "B" menüt fogjátok elkészíteni?
Rozsnyai Gabriella
Vannak azok az ételek, amiket általában csak étteremben eszünk, és emiatt valahogy eszünkbe sem jut otthon elkészíteni. Hogy miért? Mert úgy gondoljuk, biztos iszonyúan macerás, vagy bonyolult. Ilyen például az andalúzok frissítő, hideg, nyers zöldség alapú levese, a gazpacho.
Paprika Ágnes
Videó
A sietős hétköznapokon, és tevékeny hétvégéken többnyire egyetlen gyorsan elkészíthető fogásban gondolkodik az ember, ha ebédre kerül a sor. Ám a levesrajongók tudják: ez bizony nem elég. Kell, hogy legyen egy "első" a "második" előtt, legalább kétnaponta. A most következő leves villámgyorsan készen van, ízlés szerint turbózható további hozzávalókkal, és persze a tészta is lecserélhető. És mindössze 30 perc alatt készen van, tulajdonképpen megfődögél, amíg elkészül a főétel!
Egy egyszerű zöldséglevesből is lehet tartalmas, laktató fogás, ehhez pedig nem kell más, mint egy szuper levesbetét. Kipróbáltuk az olvasóink által is nagyon kedvelt sajtgombócot és pillanatok alatt a kedvencünk lett.
Ha ebben a cudar, őszre hajazó időben egy kis levest kívántok, egyáltalán nem vagyunk meglepve, hiszen mi sem vagyunk ezzel másképp. Épp ezért most egy olyan egyszerű, gyorsan elkészíthető, mégis laktató levest hoztunk nektek, ami jól jöhet ilyen helyzetben! A leves egy kevés felkockázott csirkemellel vagy sertéskarajjal továbbfejleszthető.
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy pofonegyszerű zöldségleves készül grízgaluskával.
Télen jólesik egy melegítő krémlevessel bekuckózni! Ez a "mindent bele" zöldségkrémleves, sajtospirítóssal tényleg gyorsan elkészül, és neked csak bele kell dobálnod a hozzávalókat leveskészítőbe, majd megenni a vacsorát!