Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi húsos palacsinta

MME MME
15 4.6/5
85 perc
mester
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hortobágyi húsos palacsinta elkészítéséhez első lépésként a választott húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kimagozzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.
  2. A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, nagy lángon kissé megpirítjuk.
  3. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a pirított húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, a saját levében 25-30 perc alatt puhára pároljuk.
  4. A sós palacsinta elkészítéséhez simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 evőkanál olajat. Lefedjük, és fél óráig pihentetjük. A tésztából 12 palacsintát sütünk. Tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk.
  5. Kiszedjük a megfőtt húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A hús főzőlevében elkeverünk 3 deci tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőnél 3. fokozat). A húsos töltelékkel megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk mindet.
  7. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben jól átforrósítjuk (legalább 10 perc). Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Ebben a receptben az a legjobb, hogy bármilyen húsból készülhet. Aki a csirkemelles ételeket kedveli, ebből készíti, aki pedig igazán tartalmasabb főételre vágyik, választhat sertéshúst a palacsinta töltelékhez. Az biztos, hogy mindegyikből ugyanolyan finom lesz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss