A gyors pizzás csiga elkészítéséhez az élesztőt egy csipet cukorral a langyos vízben felfuttatjuk.
A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, és elkezdjük összegyúrni. Hozzáadjuk az olajat, a maradék cukrot, és simára dolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórjuk a felkockázott sonkát, majd a reszelt sajtot, és feltekerjük. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, azután sütőpapírral borított tesibe sorakoztatjuk a lefektetett csigákat. (kb. 20-22 db lesz belőle).
200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük a pizzás csigákat.
Ugyanez a tésztája a kenyérlángosnak is, csak a töltelék változik. Pl. 1 pohár tejföl, 3 cikk fokhagyma, 2-3 fej vöröshagyma, szalámi, bacon, sajt. És itt értelemszerűen nem tekerjük fel, egy kicsit vastagabbra nyújtuk a tésztát. De ez is nagyon egyszerű, és finom. - kolibri36
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!