hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós palacsinta (alaprecept)

MME MME
3
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sós palacsinták elkészítéséhez a tojásokat mély tálba ütjük. Hozzáöntjük a hideg tejet, egy csipet sót, és habverővel kikeverjük.
  2. Apránként beleszórjuk a lisztet, továbbra is folyamatosan keverve, hogy a tészta ne csomósodjon össze. A szükséges tejmennyiség felét szénsavas ásvány- vagy szódavízzel helyettesíthetjük, amit a tejjel elkevert tésztához fokozatosan hozzáöntünk. Simára keverjük a palacsinta tésztát.
  3. Fontos, hogy a massza tejszín sűrűségű legyen. A kész tésztát legalább félórán át pihentetjük.
  4. Sütés előtt az olajat is belekeverjük, és palacsintasütőben vagy bevonatos serpenyőben nyolc vékony palacsintát sütünk.

Megjegyzés

A recept a Kiskegyed konyhája receptmagazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss