Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Fotó/Videó: Horváth András
Nem vitás, hogy a hortobágyi húsos palacsinta az egyik legfinomabb hazai fogás. Kiváló kaja lehet ez abban az esetben is, ha például megmaradt az elmúlt napokból egy kevés csirkepörkölt. Mészáros Balázs séf meg is mutatja nektek, hogyan készítsétek el ezt a magyar ételspecialitást stresszmentesen.
Tündi konyha
Nem tudod, mit kezdj a maradékkal? Megmaradt a bejgli, pulyka, esetleg a töltött tojás? Ne dobd ki, használd fel újra! 10 receptet mutatunk, amit az ünnepi főétel, előétel, köret vagy desszert maradékából varázsolhatsz újra!
Egy hortobágyi recept nagyon jó maradékmentő ötlet, ha maradt egy kis pörkölt a legutóbbi ebédről. De ha van egy kevés darált hús a fagyasztóban, akkor akár abból is elkészíthetitek. A legnépszerűbb hortobágyi recept a húsos palacsinta, ebből gyűjtöttünk össze jó pár verziót, de válogatásunkban a palacsinták mellett húsos derelyét is találtok. Nálatok melyik a kedvenc?
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Sebestyen Ildiko
Hogy mit kezdjünk a húslevesből megmaradt szárnyashússal? Legyen belőle palacsinta! Hortobágyi. Akár paleósan is.
Hajdu István László
A hagyományos ízek akkor sem maradhatnak el az asztalról, ha szeretünk kísérletezni, újítani. Válogatásunkban a pirospaprikáé a főszerep... klasszikusan vagy éppen újragondolva!
Vass Lászlóné
Videó
Házhoz szállított hortobágyi palacsintákat tesztelt a Nébih. A 21 termékből 7-nél mutattak ki szennyezettséget jelző mikroorganizmust, kettőnél pedig spórás baktériumot.
KOCSIS BÁLINT
A palacsintát szinte mindenki szereti, mi több, imádja. A gyerekek rajonganak érte, a felnőttek is boldogan falják, nem is csoda, hiszen a palacsinta egyszerű, mégis izgalmas fogás, ami rengeteg változatban kerülhet az asztalra. Először az édesekből szemezgettünk, most pedig a sós variációból mutatunk kilencet.
KISS NOÉMI