Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű zöldségleves házi májgaluskával

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A galuskához az olajon megdinszteljük a megpucolt, apróra vágott hagymát. Egy tálban kikeverjük a kenőmájast, az apróra vágott petrezselymet, a zsemlemorzsát és az egész tojást, majd hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát. Ha sima és sűrű, nokedli állagú tésztát kaptunk, egy fél órára - pont, amíg a leves megfő - a hűtőbe tesszük pihenni. 
  2. Egy leveses fazékban olajat hevítünk, majd közepes hőfokon megdinszteljük rajta a megtisztított és felkockázott répákat és a zellert, valamint az apróra vágott petrezselymet, és időnként megkeverve, fedő alatt puhára dinszteljük a zöldségeket. 
  3. Ha a zöldségek megpuhultak, 1,7 liter meleg húslével felöntjük a levesünket, és összeforraljuk.
  4. Egy kisebb lábasban felforraljuk a maradék húsleves alaplét, majd egy kanál segítségével beleszaggatjuk a májgaluskát. Ha szabályosabb levesbetétet szeretnénk, akkor nedves kézzel formázhatunk gombócot is a masszából. Ha feljöttek a nokedlik a felszínre, óvatosan egy tálkába szedjük, és a levesünk mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss