Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű zöldségleves házi májgaluskával

MME MME
Hozzávalók
  • A májgaluskához:
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 db kenőmájas (150 g)
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • A leveshez:
  • 2 ek olaj
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 db szárzeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 l húsleves/zöldségeleves alaplé

Elkészítés

  1. A galuskához az olajon megdinszteljük a megpucolt, apróra vágott hagymát. Egy tálban kikeverjük a kenőmájast, az apróra vágott petrezselymet, a zsemlemorzsát és az egész tojást, majd hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát. Ha sima és sűrű, nokedli állagú tésztát kaptunk, egy fél órára - pont, amíg a leves megfő - a hűtőbe tesszük pihenni. 
  2. Egy leveses fazékban olajat hevítünk, majd közepes hőfokon megdinszteljük rajta a megtisztított és felkockázott répákat és a zellert, valamint az apróra vágott petrezselymet, és időnként megkeverve, fedő alatt puhára dinszteljük a zöldségeket. 
  3. Ha a zöldségek megpuhultak, 1,7 liter meleg húslével felöntjük a levesünket, és összeforraljuk.
  4. Egy kisebb lábasban felforraljuk a maradék húsleves alaplét, majd egy kanál segítségével beleszaggatjuk a májgaluskát. Ha szabályosabb levesbetétet szeretnénk, akkor nedves kézzel formázhatunk gombócot is a masszából. Ha feljöttek a nokedlik a felszínre, óvatosan egy tálkába szedjük, és a levesünk mellé kínáljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss