A májgaluskához az olajon megdinszteljük a megpucolt, apróra vágott hagymát.
Egy tálban kikeverjük a kenőmájast, az apróra vágott petrezselymet, a zsemlemorzsát és az egész tojást, majd hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát. Ha sima és sűrű, nokedli állagú tésztát kaptunk, fél órára - épp, amíg a leves megfő - a hűtőbe tesszük pihenni.
Egy leveses fazékban olajat hevítünk, majd közepes hőfokon megdinszteljük rajta a megtisztított és felkockázott répákat és a zellert, valamint az apróra vágott petrezselymet, és időnként megkeverve, fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
Ha a zöldségek megpuhultak, 1,7 liter meleg húsleves alaplével felöntjük a levest, és összeforraljuk.
Egy kisebb lábasban felforraljuk a maradék húsleves alaplét, majd evőkanál segítségével beleszaggatjuk a májgaluskát. Ha szabályosabb levesbetétet szeretnénk, akkor nedves kézzel formázhatunk kisebb gombócokat a masszából. Ha feljöttek a galuskák vagy gombócok a felszínre, óvatosan tálkába szedjük, és a forró leves mellé kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az egyszerű zöldségleves házi májgaluskával