hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Profiterol alaprecept

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az égetett tésztából apró fánkocskákat sütünk.
  2. A fánkok töltéséhez a vaníliás töltelékhez az 5 dkg cukrot és a vaníliaőrleményt egy lábasba tesszük, felöntjük a hideg tejjel és egy kis időre félretesszük.
  3. A tojássárgákat a másik  5 dkg cukorral kb. 30 perc alatt kihabosítjuk, majd a vaníliás tejből hozzáöntünk egy keveset, felhigítjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt is.
  4. Ezután a maradék vaníliás tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés közben hozzácsurgatjuk a tojássárgás keverékhez. Visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve, közepes lángon puding állagúra sűrítjük.
  5. A kész krémet átöntjük egy tálba, lefóliázzuk, hogy ne bőrösödjön be. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  6. Ha kihűlt, kis átmérőjű sima csővéges habzsákba töltjük.
  7. A fánkocskák alját egy fakanál végével óvatosan kilyukasztjuk, és a habzsákból megtöltjük a vaníliás krémmel.
  8. A megtöltött fánkokat egy tálba rakjuk, és elkészítjük a csokoládészószt.
  9. Ehhez vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt felforraljuk egy lábaskában, majd vékony sugárban ráöntjük az olvadt csokoládéra. Egy spatulával addig kevergetjük, míg teljesen sima és fényes, sűrű szószt kapunk. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejszínnel higítjuk.
  10. A szósszal leöntjük a fánkokat, és tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül az égetett tészta, és belőle a profiterol:

Megjegyzés

Kb. 30 db fánkhoz. - MME

Ezek is érdekelhetnek