Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött alföldi rétes

> 90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintához összekeverjük a hozzávalókat, majd egyenként kisütjük őket kevés felforrósított olajon.
  2. A diótöltelékhez felforraljuk a tej felét 5 dkg cukorral, a narancs lereszelt héjával és a vanília kikapart magjával. Beleszórjuk a darált dió felét, majd a meghámozott, lereszelt almát, és sűrűre főzzük.
  3. A máktölteléket ugyanígy készítjük el a megmaradt tejjel és további 5 dkg cukorral.
  4. A túrótöltelékhez simárakeverjük a túrót a megmaradt cukorral, a citrom lereszelt héjával, kifacsart levével, a tojással és a tejföl felével.
  5. A réteslapokat széthajtjuk. Az első lapot meglocsoljuk az olvasztott vaj felével, majd rátesszük a második lapot is. Erre fektetjük a következő lapot, majd meglocsoljuk a megmaradt vajjal. Ráhelyezzük a palacsintákat, majd feltekerjük. Megkenjük az olaj és a megmaradt tejföl keverékével, majd 170 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

MÉG TÖBB ISTENI RECEPT NARANCCSAL >>> 

MÉG TÖBB RÉTES >>> 

MÉG TÖBB PALACSINTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek