Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finomfőzelék

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felkockázott répát, karalábét, és a borsót egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, megsózzuk - ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá -, és puhára főzzük.
  2. Ha minden zöldség megpuhult, behabarjuk: egy kis tálkában kikeverjük a lisztet a tejszínnel és a tejjel, majd a zöldségek levéből is adunk hozzá, és beleöntjük a lábasunkba, besűrítjük vele a főzeléket.
  3. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, majd adhatunk hozzá egy kevés vajat is, hogy még krémesebb legyen. Ilyenkor borsozzuk és sózhatjuk még ha szükséges. Tetszőleges feltéttel kínáljuk.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

KAPROS TÖKFŐZELÉK VIRSLIVEL>>> 

KRÉMES SPENÓTFŐZELÉK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss