Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finomfőzelék

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

    1. A finomfőzelék elkészítéséhez a megtisztított, felkockázott répát, karalábét és a borsót egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk – ízlés szerint 1 teáskanál cukrot is adhatunk hozzá –, és puhára főzzük.
    2. Ha minden zöldség megpuhult, behabarjuk. Ehhez egy kis tálkában kikeverjük a lisztet a tejszínnel és a tejjel, majd a zöldségek főzővizéből is adunk hozzá. Beleöntjük a lábasunkba, és besűrítjük vele a főzeléket.
    3. Megszórjuk egy kevés aprított petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a vajat is, hogy még krémesebb legyen. Ilyenkor borsozzuk, és sózhatjuk még szükséges esetén. Tetszőleges feltéttel kínáljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a finomfőzelék!

Ezek is érdekelhetnek

Friss