Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlóival töltött palacsinta

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 csipet só
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csipet sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 8 dkg vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál darált dió
  • A sziruphoz:
  • 2 dl víz
  • 0,5 dl rum vagy rumaroma
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg mazsola
  • A csokoládéöntethez:
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 dl tej
  • 2 dkg csokoládés pudingpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 0,5 dl rum vagy rumaroma
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: Kikeverjük csomómentesre a tésztát a palacsintához, és megsütjük /15-20 db/.

A szokásos módon megsütjük a piskótát. Megfőzzük a vaníliás pudingot. Megfőzzük a szirupot.

A piskótát lapjával és keresztben is kettévágjuk, így 4 lapot kapunk. Egy mélyebb edénybe rétegezzük. Alulra piskótalap kerül, meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk a darált dióval, mazsolával, rákenjük a pudingot. Ezt ismételjük meg 4 rétegben. A tetejét szórjuk meg kakaóporral.

A csokimártáshoz kevés tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, a cukrot és a pudingport. A többi tejet felforraljuk, és beleöntjük a kakaót. Ha sűrűsödni kezd, levesszük, és beletesszük a vajat.

A somlóit a palacsintákba töltjük, négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a csokimártással, és tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss