hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-túrós lepény

105 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kapros-túrós lepény elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk a lisztet, a tojássárgáját, a sót, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztős tejet, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
  2. A tölteléket összekeverjük a túrót, a tojássárgáját, a búzadarát, a sót, a tejfölt, a felaprított kaprot, a cukrot és a vaníliás cukrot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatos mozdulatokkal a túrókrémbe forgatjuk.
  3. A megkelt tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egyenletesen rákenjük a tölteléket.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben toljuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk. 

Megjegyzés

Régen volt, amikor megtanultam az elkészítési módják, akkor még fiatal asszony voltam, azóta gyakran elkészítem, akár télen is. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss