A tápiókagyöngyöt hideg vízbe áztatjuk minimum 30 percre.
A gyümölcsökből félreteszünk néhány szemet a díszítéshez, a többihez hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, a citrom levét, reszelt héját és egy csipet sót. Felöntjük vízzel, és közepes hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett, nagyjából 10-15 perc alatt besűrítjük. Tálalásig félretesszük.
A vaníliás mandulaitalhoz hozzáadjuk a beáztatott, majd leszűrt tápiókagyöngyöt, édesítjük 4 evőkanál cukorral, fűszerezzük vaníliával, végül hozzáadunk egy csipet sót, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5-10 perc alatt sűrűre főzzük.
Az elkészült tápiókapudingot poharakba vagy pudingformákba kanalazzuk, a tetején szépen eloszlatjuk a sűrű gyümölcsragut. A félretett gyümölcsökkel díszítjük. A kész desszertet fogyasztásig – de minimum 2 órát – hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a tápiókapuding erdei gyümölcsökkel