Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémesen puha csirkemáj 7 perc alatt

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg csirkemáj
  • 3 ek zsír
  • 1 fej hagyma
  • 1 kk szárított majoranna

Elkészítés

  1. A csirkemájat előkészítjük, megtisztítjuk. Elsősorban a fehér eres részeket kivágjuk, az alvadt vért eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. Ezután megmossuk a májat, majd szűrőbe téve lecsepegtetjük.
  2. A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk, a szárított majorannát egy kevés vízbe beáztatjuk 2-3 percre. Ez azért jó, mert így sokkal jobban kijön az íze a májnak. 
  3. Egy kevég zsíron a hagymát üvegesre pirítjuk, aztán megsózzuk és hozzáadjuk a beáztatott majorannát, majd nagyjából fél perc dinsztelés után a májat is hozzáadjuk. Arra figyeljünk, hogy amíg meg nem pirul egy picit, addig ne kavarjuk meg. Ha ez megtörtént, a máj többi oldalával is így járunk el. 
  4. Megsózzuk a májat, elzárjuk a gázt, és hagyjuk fedő alatt 3-4 percig állni a saját gőzében. Végül rizzsel vagy burgonyával, esetleg friss kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk. 

Ajánjuk még: 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss