Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus töltött káposzta

7 4.5/5
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A rizst  megmossuk, hozzáadjuk darált húst, az apróra vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát és óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket.
  2. A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk, és a lábas aljára halmozzuk, a megmosott füstölt bordaszéllel együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 2-3 nagyobb káposztalevéllel betakarjuk, és felfőzzük.Kb. 70 perc alatt fő meg (ez a hústól is függ).
  3. Ha megfőtt, rántást készítünk: kevés olajat hevítünk, a  lisztet megpirítjuk benne, majd a tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, hogy szép színe legyen, és két evőkanál tejfölt is belekeverünk. A káposzta levéből annyit teszünk hozzá, hogy kb. egyforma meleg legyen (hőkiegyenlítés), rászűrjük a káposztára, és összeforraljuk.Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

DIÉTÁS TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>> 

7+2 KIPRÓBÁLT TÖLTÖTT KÁPOSZTA RECEPT >>> 

10 TITOK, AMITŐL TÖKÉLETES LESZ A TÖLTÖTT KÁPOSZTA! >>>

Ezek is érdekelhetnek