Mindmegette.hu
Recept
Zsanna
Cikk
MME
A két legnépszerűbb savanyúság a kovászos uborka és a csalamádé. Az előbbit nem is olyan nehéz elkészíteni, még akár a kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak vele, hiszen szinte garantált az ízletes végeredmény. A csalamádé sem sokkal nehezebb, ám érzékeny, trükkös étel, mely egy kis odafigyelést igényel.
Különösen nyáron válik központi kérdéssé a deréktájon és a has körül raktározott víz és zsír eltüntetése, ami sokaknak komoly nehézségeket okoz. Eláruljuk, mikre érdemes odafigyelni, hogy akár már az idei strandolásokon is jól érezd magad bikiniben.
Kósa Kolos
Mindmegette
Ami múlt héten nem csak a Mindmegette olvasóit, hanem egész Magyarországot lázba hozta, az az ír áruházlánc, a Primark budapesti üzletének megnyitása volt, de a Lidl "kistesójának" várható érkezése, a káposzta rehabilitációja, és a legfinomabb kapormártás receptje is sokakat érdekelt! Íme a múlt heti cikk-toplistánk, akinek valamelyik kimaradt, most pótolhatja!
Vidék Íze
A szakemberek úgy vélik, hogy a gasztronómia következő meghatározó szereplője egy olyan sokoldalú zöldség lesz, amely még a kelbimbót is maga mögé utasítja.
Vidék íze
A hónap utolsó napján jól jön egy olyan recept, amelyhez viszonylag olcsón beszerezhetjük az alapanyagokat. Az pedig plusz pont, ha egyszerű és gyorsan elkészíthető ételről van szó. A gerslis húsgombóc pont ilyen.
Pataki Nóra
A káposztasaláta egy könnyed, friss étel, amelyet általában főételek mellé kínálunk, de önmagában is szívesen fogyasztjuk. Sokféleképpen elkészíthető, mutatjuk a mi kedvenc receptjeinket!
A savanyú káposzta és az abból készült ételek elképesztően jó hatással vannak a szervezetünkre, ezért jó lenne, ha nemcsak az ünnepi asztalon találkoznánk vele, hanem az év többi napján is.
A fermentálás egyre nagyobb divat lett az elmúlt időkben. Nemcsak itthon tarol ez a különleges eljárás, hanem külföldön is egyre divatosabb. Na de mi is pontosan az a fermentálás, és hogyan kezdjünk hozzá?
Kautz József
Csodaszerek és csodareceptek mindig vannak - minden notórius fogyókúrázó tanú erre. A szerek és receptek idővel kimennek a divatból, a kilók pedig szépen visszatérnek. A káposztaleveses diéta viszont örök életűnek tűnik. Eláruljuk a titkát.
Avena GoFit
A lencse nem hiányozhat a szilveszteri, ünnepi asztalról, hiszen a néphagyomány szerint ha eszünk belőle, bőséget, szerencsét hoz számunkra az új esztendőben. A lencséből szerencsére sokféle étel készülhet, mi most egy fantasztikus, tartalmas leves receptjét mutatjuk meg!
Palma Pechy
Mindenkinek van egy saját, bevált receptje a töltött káposztára. Ez ugyanis az az étel, ami nem hiányozhat a karácsonyi, ünnepi asztalról. Mutatunk most egy klasszikus, alföldi változatot, amit sokan szármaként ismerhetnek.
Már csak néhány nap van karácsonyig, így itt az idő, hogy elkészítsd az ünnepi töltött káposztát. Ha még nincs bevált recepted, vagy idén szeretnél kipróbálni valami újat, segítünk!
Török Zsuzsa
Ahány ház, annyi szokás és recept, de van néhány tipp, amelyiktől bármelyik töltött káposzta még finomabb lesz.
Kiss Krisztina
Haidel Csaba
Közeledik a töltött káposzta szezonja, és ha még nem vagy gyakorlott a készítésében, nincs bevált recepted, segítünk! Az ünnepek előtt próbaképpen el is készíthetsz egy nagyobb adagot – a sikert garantáljuk!
A friss, édeskés ízű új káposztából rengeteg finomság készülhet. Ha még soha nem próbáltad, itt az idő, hogy a hétvégén elkészüljön életed első lucskos káposztája. Isteni finom egytálétel, amit az egész család imádni fog – mutatjuk videón, hogyan készítsd el, hogy garantált legyen a siker!