hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kefires lángos egyszerűen

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukrot és a szobahőmérsékletű kefirt összekeverjük, az élesztőt elkeverjük benne, majd 20 percig állni hagyjuk.
  2. A kefires élesztőt a liszttel, a tojással és a sóval összekeverjük és kb. 1 órát kelni hagyjuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk 200 fokra és a tenyérnyire tépett tésztát ropogósra sütjük benne.
  4. A fokhagymát megpucoljuk és az olajjal leturmixoljuk.
  5. A lángost megkenjük a fokhagymás olajjal, majd ízlés szerint tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Nézd meg a kefires lángos elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss