Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolozsvári rakott káposzta

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát egy szűrőbe tesszük, majd átmossuk, ha túl sósnak vagy túl savanyúnak találjuk. Ezután alaposan lecseptegetjük, majd megpirítjuk 1 ek felforrósított olajon.
  2. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és egy másik lábasban megfonnyasszuk a maradék felforrósított olajon. Hozzákeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált húst, aztán sózzuk, borsozzuk, és kevergetve lepirítjuk. 
  3. A rizst puhára főzzük 150 ml forrásban lévő sós vízben 18 perc alatt, majd a darált húshoz keverjük.
  4. A káposzta felét egy tűzálló tálba terítjük, elegyengetjük rajta a darált húsos rizst, rákarikázzuk a meghámozott kolbászt, megszórjuk a felkockázott szalonnával, majd befedjük a maradék káposztával.
  5. A tetejét megkenjük a tejföllel, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha már a teteje is megbarnult. Friss tejföllel tálalhatjuk a kolozsvári rakott káposztát!

Ajánljuk még: 

KLASSZIKUS SERTÉSBORDA BUDAPEST MÓDRA >>>

KOLBÁSZOS-SAJTOS TEPSIS KRUMPLI >>>

SÜTŐTÖKÖS TÉSZTA >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss