Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos húsgombócleves egyszerűen

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával és a borssal és félretesszük.
  2. Az  olajat egy fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát és néhány percig együtt pároljuk, majd megszórjuk tárkonnyal és beletesszük a zöldbabot. Az egészet felöntjük alaplével és felforraljuk.
  3. Az összegyúrt darált húsból gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Ha szükséges ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt és a citromlevet és összeforraljuk.

Videó! Így készítheted el a tárkonyos húsgombóclevest! >>>

A 13 LEGFINOMABB TÁRKONYOS LEVES A CSIRKERAGUTÓL A HÚSGOMBÓCOSIG >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss