Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

A trendekkel megy szembe a boltlánc döntése, ugyanis míg mások sorban hozzák létre az önkiszolgáló kasszákat, sokszor az élőmunkaerős pénztárak kárára, addig ez az ausztrál cég felhagy a működtetésükkel.

Lassan már nincs olyan élelmiszerlánc vagy kereskedelmi egység, ahol ne működne önkiszolgáló kassza, sőt egy-két helyen már megpróbálkoztak a teljesen gépesített, eladók nélkül működő üzletekkel is. Ezzel a trenddel megy szembe az ausztrál kiskereskedelmi lánc, amely sajnos kényszer szülte megoldásként kénytelen felszámolni a boltjaiban üzemeltetett önkiszolgáló pénztárakat.

Olyan nagymértékűvé vált a bolti lopásokból eredő kár Ausztráliában, hogy az IGA Greenslopes úgy döntött, megszünteti az önkiszolgáló kasszáit. A cég számos módszerrel, köztük biztonsági kamerák és automata kapuk üzembe helyezésével próbálta elejét venni a lopásoknak, de a technika annyira drága, hogy azt nem minden üzlet engedheti meg magának. A tolvajokat pedig ezekkel sem lehet 100%-osan megállítani. Az IGA ezért úgy döntött, ismét csak hagyományos, élőmunkaerős pénztárak lesznek a boltjaikban – olvasható a Daily Mail cikkében.

Nem egyedi eset

Tavaly az angol Booths szupermarket jelentette be, hogy felszámolják az önkiszolgáló kasszákat, ezzel ők is a trend ellen cselekszenek, ugyanis ma már szinte mindenhol egyre több pénzt fektetnek az élelmiszerláncok az automata pénztárak beüzemelésére, fejlesztésére. Egyes statisztikák szerint több százezer munkahelyet veszélyeztetnek az önkiszolgáló kasszák, melyek a magyar lakosságot is jócskán megosztják.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss